Marcel Herfs

 

Ik ben geboren en getogen in het mooie Limburg, als enige jongen in een gezin met 3 kinderen. Het gelukkige gezinsleven heeft me houvast en stabiliteit gegeven in mijn latere leven.

Mijn beroepsleven mag gerust afwisselend genoemd worden. Niet in de laatste plaats doordat in 1990 bij mij de erfelijke en progressieve oogaandoening retinitis pigmentosa (kokerzicht) werd geconstateerd; een aandoening waarbij blindheid op termijn haast zeker is.

Na enkele kortstondige dienstverbanden ben ik de laatste 15 jaar van mijn beroepsleven werkzaam geweest als boekhouder / administrateur bij een hoveniersbedrijf. In 2010 was mijn zicht dermate verslechterd dat ik helaas hiermee moest stoppen.

Mijn zicht verslechte dermate dat ik in 2016, 30 weken lang heb gerevalideerd. Een onderdeel van de revalidatie bestond uit creatieve vakken zoals muziek, houtbewerking, boetseren, speksteen bewerken, e.d. Ik ontdekte daar dat ik over een behoorlijke portie creativiteit beschikte.

Een groot nadeel van boetseren of schilderen is voor mij dat ik mijn eigen creaties nauwelijks kan zien. Daarom begon ik te boetseren met woorden, ofwel schrijven.

Inmiddels ben ik blind. Als ik mijn teksten inspreek op mijn dictafoon, verschijnt de wereld die ik in mijn boeken omschrijf haarscherp op mijn zieke netvlies.

Ga naar de inhoud